Itineraris 2020

POCATRAÇA 2020

ITINERARIS I INFORMACIÓ ACTUALITZADA

La prova constarà de quatre itineraris: A,B, C i D, especialment escollits per a les seves característiques alpines i que els participants hauran de fer en funció de la categoria a la qual pertanyin.
Degut al mal temps dels últims dies i el fort vent d’avui mateix us informem que la organització, juntament amb els àrbitres, ens hem vist obligats a optar per itineraris segurs que són els que us presentem a continuació:

RECORREGUT A (sèniors masculins i femenins i júniors masculins)

Consta de 1390 metres de desnivell positiu amb sortida des de Núria (1.964), s’enfila per la coma de l’Embut fins al coll de Pic de Segre Petit (2740), baixem fins al torrent de sota el pluviòmetre (2500). Ens enfilem per la Font de Dalt de la Coma fins al Puigmal (2911), baixem de nou al torrent de sota el pluviòmetre allà tornarem a pujar cap al coll de l’Embut (2705) i seguirem planejant fins al ras de l’Ortigar (2685), començarem la baixada per la coma de l’Ortigar fins arribar a Núria.

 

RECORREGUT B (júniors femenins, juvenils masculins i femenins, cadet masculí i femení i Sant Bernat)

Consta de 976 metres de desnivell positiu, amb sortida des de Núria (1.964), s’enfila per la coma de l’Embut fins al coll de Pic de Segre Petit (2740), baixem fins al torrent de sota el pluviòmetre (2500) i pujarem cap al coll de l’Embut (2705) i seguirem planejant fins al ras de l’Ortigar (2685), començarem la baixada per la coma de l’Ortigar fins arribar a Núria.

5a Marxa Popular SANT BERNAT (recorregut B)

Porta aquest nom per honorar el patró dels esquiadors aprofitant que la imatge del sant es troba dins el santuari de la Mare de Déu de Núria. El recorregut coincideix amb el recorregut B descrit anteriorment.

 

RECORREGUT C (infantils)

Consta de 450 metres de desnivell positiu, amb sortida des de Núria (1.964), s’enfila per la coma de l’Embut fins a l’alçada del forat de l’Embut, segueix fins a la part baixa de la coma de l’Ortigar (2410), tot segui baixada fins arribar a Núria.

* el recorregut publicat és provisional, pot ser modificat segons les condicions de la neu o la meteorologia. S’informarà del recorregut definitiu durant el brífing.

 

PROGRAMA

Dissabte 7 de març

a la Vall de Núria (per aquells que pernocten a Núria)

– a les 18h : brífing
– tot seguit: lliurament de dorsals

* el dissabte al vespre s’enviarà a tots els corredors un mail amb el brifing.

Diumenge 8 de març

– a les 7:39 h : Sortida del cremallera des de Queralbs
(es recomana anar amb temps a l’estació de Queralbs per gestionar correctament l’entrega de tiquets)

– a les 8 h : Lliurament de dorsals a la sala Sant Josep, a Núria

– a les 9 h : Control d’ARVA

– a les 9:30 h : Sortida de la 20ª Pocatraça

– a les 13 h : Entrega de premis de la 20ª Pocatraça i Campionat de Catalunya Individual

CATEGORIES

CADET: Participants de 15 i 16 anys complerts a 31 de desembre de 2020.

JUVENIL: Participants de 17 i 18 anys complerts a 31 de desembre de 2020.

JÚNIOR: Participants que tinguin 19 i 20 anys complerts a 31 de desembre de 2020.

SÈNIOR: Participants que tinguin almenys 21 anys complerts a 31 de desembre de 2020.

INFANTIL: Participants que tinguin entre 13 i 14 anys complerts a 31 de desembre de 2020.

 

3 SUBCATEGORIES

PROMESA: Participants que tinguin 21, 22 o 23 anys complerts a 31 de desembre de 2020.

MÀSTER 40: Participants que tinguin almenys 40 anys complerts a 31 de desembre de 2020.

MÀSTER 50: Participants que tinguin almenys 50 anys complerts a 31 de desembre de 2020.

INFORMACIÓ PELS PARTICIPANTS

Talls horaris

Al coll de l’Embut i a dalt de l’Ortigar en l’itinerari A

Controls

El control d’ARVA es farà a les 9h al lloc de la sortida.

La situació dels controls al llarg de l’itinerari es concretarà al briefing de presentació. En aquest acte també s’indicaran, si s’escau, els canvis en els itineraris previstos.

Material obligatori

A l’arribada s’efectuarà el control del material obligatori i es comprovarà que aquest compleix amb les exigències descrites al Reglament de la FEEC. En concret cada participant ha de portar: esquís de muntanya, botes d’esquí, un parell de bastons, un joc de pells de foca, un ARVA, una pala de neu, una sonda de 240 centímetres, un casc amb doble homologació, una motxilla, una manta tèrmica, uns guants, ulleres de sol, tres capes de roba per la part superior i dues per a les cames, dorsal facilitat per l’organització, grampons de 10 puntes amb dos de davanteres, fixacions i xiulet.

IMPORTANT: enguany es realitzarà el cronometratge en xip. A l’arribada s’haurà d’entregar el xip, en cas de perdre’l s’hauran d’abonar 20€.

*Avís: Es farà control antidòping a l’arribada, no a tothom. Demanem que tot participant porti damunt seu i durant la cursa un document d’identitat a ser mostrat al personal antidòping un cop es demani passar pel control.