Pocatraça

XIX POCATRAÇA

memorial Esteve Soler

3 de març de 2019 a Vall de Núria

PROVA D’ESQUÍ DE MUNTANYA

CAMPIONAT DE CATALUNYA INDIVIDUAL

organitza: Centre Excursionista d’Olot

 

INSCRIU-TE ARA!

ITINERARIS
La prova constarà de quatre itineraris: A,B, C i D, especialment escollits per a les seves característiques alpines i que els participants hauran de fer en funció de la categoria a la qual pertanyin. Aquests itineraris seran els que a continuació s’especifiquen sempre i quan el mal temps o les condicions de la neu no ens els facin variar.

RECORREGUT A (sèniors masculins). Núria (1.960), pont de l’Escudé, coma de l’Olla, clot de Noucreus, pic de Noucreus (2.799), des d’on a peu s’aniria fins el coll de la Fossa (2.710). D’aquí es baixaria fins la fossa del Gegant(2.608) on es remuntaria fins al pic “del piolet”  (2.733) i des d’aquí es baixaria als estanys de Carançà (2.400) (estany Blau i estany Negre), des d’on es remuntaria altre cop fins al pic de Noucreus (2.799) passant a prop del pas del Porc i de la fossa del Gegant. Des del pic de Noucreus saltaríem a la vall de Noufonts (2.450) des d’on ascendiríem altre cop al pic de Noucreus passant pel coll de Noufonts (2.658). Des de dalt el Noucreus descendiríem fins Núria pel “tubo”, o sigui, per un itinerari semblant al de la pujada.

Aquest itinerari consta de 1.712 metres de desnivell positiu.

 

RECORREGUT B (sènior femení i júnior masculí). Núria (1.960), pont de l’Escudé, coma de l’Olla, clot de Noucreus, pic de Noucreus (2.799), des d’on a peu s’aniria fins el coll de la Fossa (2.710). D’aquí es baixaria fins la fossa del Gegant(2.608) on es remuntaria fins al pic “del piolet”  (2.733) i des d’aquí es baixaria als estanys de Carançà (2.400) (estany Blau i estany Negre), des d’on es remuntaria altre cop fins al pic de Noucreus (2.799) passant a prop del pas del Porc i de la fossa del Gegant. Des de dalt el pic de Noucreus anríem, a peu, a buscar el coll de Noucreus des d’on descendiríem cap a Núria.

A quest itinerari consta de 1.363 metres de desnivell positiu.

RECORREGUT C (júnior femení i cadets) Núria (1.960), pont de l’Escudé, coma de l’Olla, clot de Noucreus i coll de Noucreus (2.720),des d’on a peu s’anirà fins el “pic del piolet” (2.733) i des d’aquí es baixaria als estanys de Carançà (2.400) (estany Blau i estany Negre), des d’on es remuntaria altre cop fins al pic de Noucreus (2.799) passant a prop del pas del Porc i de la fossa del Gegant. Des de dalt el pic de Noucreus anríem a buscar, a peu, el coll de Noucreus des d’on descendiríem cap a Núria.

Aquest itinerari consta de 1.238 metres de desnivell positiu.

 

RECORREGUT D (infantils) Núria (1.960), pont de l’Escudé, coma de l’Olla, clot de Noucreus i des d’aquí baixar cap a Núria.

RECORREGUT DE LA SANT BERNAT. Núria (1.960), pont de l’Escudé, coma de l’Olla, clot de Noucreus i coll de Noucreus (2.720),des d’on a peu s’anirà fins el “pic del piolet” (2.733) i des d’aquí es baixaria als estanys de Carançà (2.400) (estany Blau i estany Negre), des d’on es remuntaria altre cop fins al pic de Noucreus (2.799) passant a prop del pas del Porc i de la fossa del Gegant. Des de dalt el pic de Noucreus anríem a buscar, a peu, el coll de Noucreus des d’on descendiríem cap a Núria.

Aquest itinerari consta de 1.238 metres de desnivell positiu.

* el recorregut publicat és provisional, pot ser modificat segons les condicions de la neu o la meteorologia. S’informarà del recorregut definitiu durant el brífing.

PROGRAMA

Dissabte 2 de març

a la Vall de Núria (per aquells que pernocten a Núria)

– a les 18h : brífing
– tot seguit: lliurament de dorsals

* el dissabte al vespre s’enviarà a tots els corredors un mail amb el brifing.

Diumenge 3 de març

– a les 7:39 h : Sortida del cremallera des de Queralbs
(es recomana anar amb temps a l’estació de Queralbs per gestionar correctament l’entrega de tiquets)

– a les 8 h : Lliurament de dorsals a la sala Sant Josep, a Núria

– a les 9 h : Control d’ARVA

– a les 9:30 h : Sortida de la XIX Pocatraça

– a les 13 h : Entrega de premis de la XIX Pocatraça i Campionat de Catalunya Individual

CATEGORIES

CADET: Participants de 15, 16 o17 anys complerts a 31 de desembre de 2019.

JÚNIOR: Participants que tinguin 18,19 o 20 anys complerts a 31 de desembre de 2019.

SÈNIOR: Participants que tinguin almenys 21 anys complerts a 31 de desembre de 2019.

INFANTIL: Participants que tinguin entre 12 i 14 anys complerts a 31 de desembre de 2019.

3 SUBCATEGORIES

PROMESA: Participants que tinguin 21, 22 o 23 anys complerts a 31 de desembre de 2019.

MÀSTER 40: Participants que tinguin almenys 40 anys complerts a 31 de desembre de 2019.

MÀSTER 50: Participants que tinguin almenys 50 anys complerts a 31 de desembre de 2019.

INFORMACIÓ PELS PARTICIPANTS

Talls horaris

al coll de l’embut i a dalt de l’Ortigar en l’itinerari A

Controls

El control d’ARVA es farà a les 9h al lloc de la sortida. La situació dels controls al llarg de l’itinerari es concretarà al briefing de presentació. En aquest acte també s’indicaran, si s’escau, els canvis en els itineraris previstos.

Material obligatori

A l’arribada s’efectuarà el control del material obligatori i es comprovarà que aquest compleix amb les exigències descrites al Reglament de la FEEC. En concret cada participant ha de portar: esquís de muntanya, botes d’esquí, un parell de bastons, un joc de pells de foca, un ARVA, una pala de neu, una sonda de 240 centímetres, un casc amb doble homologació, una motxilla, una manta tèrmica, uns guants, ulleres de sol, tres capes de roba per la part superior i dues per a les cames, dorsal facilitat per l’organització, grampons de 10 puntes amb dos de davanteres, fixacions i xiulet.

IMPORTANT: enguany es realitzarà el cronometratge en xip. A l’arribada s’haurà d’entregar el xip, en cas de perdre’l s’hauran d’abonar 20€.

Avís: Es farà control antidòping a l’arribada, no a tothom. Demanem que tot participant porti damunt seu i durant la cursa un document d’identitat a ser mostrat al personal antidòping un cop es demani passar pel control.

Inscripcions, preus i terminis

El preu de la inscripció és 28€ pels federats i 39€ pels no federats per a totes les categories.

El preu per la categoria infantil i els seus acompanyants és de 23€

La inscripció inclou:
– BITLLET pel cremallera (anada i tornada)
– OBSEQUI i bossa del corredor
– Dinar: Amanida + Entrapà d’hamburguesa NATRUS + iogur LA FAGEDA + beguda
– Xip de control i cronometratge durant la cursa (en cas de perdre el xip, s’hauran d’abonar 20€)

* Tanquem inscripcions el divendres 1 de març a les 12:00 h.

INFORMACIÓ PELS ACOMPANYANTS

Els acompanyants dels inscrits tenen un descompte amb el cremallera si omplen i imprimeixen aquesta butlleta, degudament emplenada permetrà a quatre acompanyants per corredor un descompte en el preu del cremallera d’un 50% si l’agafen a l’estació de Queralbs