Sant Bernat

IV Sant Bernat 11 de març de 2018 a Vall de Núria

IV Sant Bernat

3 de març de 2019 a Vall de Núria

PROVA D'ESQUÍ DE MUNTANYA

MARXA POPULAR NO COMPETITIVA

organitza: Centre Excursionista d'Olot

La Marxa Popular Sant Bernat, porta aquest nom, per honorar el patró dels esquiadors i muntanyencs, la imatge del qual es troba dins del santuari de la Mare de Déu de Núria.

Aquesta marxa és individual i està pensada perquè tots aquells aficionats a l’esquí de muntanya puguin gaudir d’un itinerari segur, fàcil, amb talls horaris més que suficients i aeri, la qual cosa permetrà als participants gaudir d’unes magnífiques vistes de la pocatraça que es desenvoluparà a banda i banda (cometa de Fontalba i coma de l’Embut) de l’itinerari escollit.

Els corredors que acabin la Sant Bernat rebran un certificat digital que els acreditarà oficialment com a bons bernardistes.

També es pot aprofitar el cap de setmana per fer esquí de muntanya el dissabte, visitar el Santuari de Núria (posant el cap dins l’olla o no) i encendre una espelma a Sant Bernat perquè ens empari dels riscos que, a voltes, traginen les neus.

Hi haurà sorteig de productes i material de muntanya per a tots els participants!

RECORREGUT

Núria (1.960), pont de l’Escudé, coma de l’Olla, clot de Noucreus i coll de Noucreus (2.720),des d’on a peu s’anirà fins el “pic del piolet” (2.733) i des d’aquí es baixaria als estanys de Carançà (2.400) (estany Blau i estany Negre), des d’on es remuntaria altre cop fins al pic de Noucreus (2.799) passant a prop del pas del Porc i de la fossa del Gegant. Des de dalt el pic de Noucreus anríem a buscar, a peu, el coll de Noucreus des d’on descendiríem cap a Núria.

* el recorregut publicat és provisional, pot ser modificat segons les condicions de la neu o de la meteorologia. S'informarà del recorregut definitiu durant el brífing.

PROGRAMA

Dissabte 2 de març

a la Vall de Núria (per aquells que pernocten a Núria)

- a les 18h : brífing
- tot seguit: lliurament de dorsals

* el dissabte al vespre s'enviarà a tots els corredors un mail amb el brifing.

Diumenge 3 de març

- a les 7:39 h : Sortida del cremallera des de Queralbs
(es recomana anar amb temps a l'estació de Queralbs per gestionar correctament l'entrega de tiquets)

- a les 8 h : Lliurament de dorsals a la sala Sant Josep, a Núria

- a les 9 h : Control d'ARVA

- a les 9:30 h : Sortida de la Sant Bernat

INFORMACIÓ PELS PARTICIPANTS

Talls horaris

Passades 2h15m de la sortida de Núria

Controls

El control d’ARVA es farà a les 8:45 hores al lloc de la sortida. La situació dels controls al llarg de l’itinerari es concretarà al briefing de presentació. En aquest acte també s’indicaran, si s’escau, els canvis en els itineraris previstos.

Material obligatori

A l’arribada s’efectuarà el control del material obligatori. En concret cada participant ha de portar: esquís de muntanya, botes d’esquí, un parell de bastons, un joc de pells de foca, un ARVA, una pala de neu, una sonda de 240 centímetres, un casc, una motxilla, una manta tèrmica, uns guants, barret, cinta d’esquí o similar, ulleres de sol, tres capes de roba per la part superior i dues per a les cames, dorsal facilitat per l’organització i grampons de 10 puntes amb dos de davanteres. IMPORTANT: enguany es realitzarà el cronometratge en xip. A l'arribada s'haurà d'entregar el xip, en cas de perdre'l s'hauran d'abonar 20€.

Inscripcions, preus i terminis

El preu de la inscripció és 28€ pels federats i 34€ pels no federats per a totes les categories.

La inscripció inclou:
- BITLLET pel cremallera (anada i tornada)
- OBSEQUI i bossa del corredor
- Dinar: Amanida + Entrapà d'hamburguesa NATRUS + iogur LA FAGEDA + beguda
- Xip de control durant la marxa (en cas de perdre el xip s'hauran d'abonar 20€)

* Tanquem inscripcions el dijous dia 8 a les 23:59 h.

INFORMACIÓ PELS ACOMPANYANTS

Els acompanyants dels inscrits tenen un descompte amb el cremallera si omplen i imprimeixen aquesta butlleta, degudament emplenada permetrà a quatre acompanyants per corredor un descompte en el preu del cremallera d’un 50% si l’agafen a l’estació de Queralbs: